Professioneel beheer voorkomt gedoe

Je wilt je woning verhuren. Een paar maanden per jaar of een aantal jaren achtereen. Wat komt er dan bij kijken?
Nieuwe huurders zoeken en ontmoeten is leuk. Tenminste dat vinden wij. Maar er gaat ook veel tijd in zitten. En je hebt er ervaring en gevoel voor nodig. Want hoe vind je nieuwe huurders en zijn ze betrouwbaar? Hoe zorg je voor een warm welkom maar ook voor een strenge handhaving van de huisregels? Een goede balans tussen zakelijk en vriendelijk.

Vanaf het eerste contact tasten we af of er een goede match is. We maken direct goede afspraken, controleren of ze als student staan ingeschreven of tot wanneer hun arbeidscontract loopt. We zijn gewend om mensen uit verschillende culturen aan te spreken. Daarbij besteden we veel aandacht aan persoonlijk contact en open communicatie. De huurovereenkomst en huisregels zijn beschikbaar in het Engels. We zijn 24/7 online bereikbaar voor huurder en verhuurder. En dat wordt gewaardeerd, merken we in de praktijk. Tevreden huurders zorgen voor minder overlast. En professioneel beheer voorkomt gedoe. 

Net dat extra beetje service maakt het verschil

Toeristen, internationale studenten en zakelijke huurders spreken geen Nederlands en moeten hun weg vinden in Nederland. Letterlijk, maar ook als het gaat om de ‘papierwinkel’ aan officiële documenten zoals het registreren bij de gemeente, een parkeervergunning aanvragen of het regelen van hun bankzaken. Een beetje hulp kunnen ze daarbij wel gebruiken. Wij geven die extra service en bouwen zo een goede band op met de huurders.