Sociaal en betekenisvol ondernemen. Hoe doen wij dat?

Actief met stichting Make Sense!

Ik ben al een paar jaar actief als vrijwilliger en bestuursadviseur van stichting Make Sense! Deze stichting bouwt met sponsorgeld in één week een ruwbouwhuis voor een arm gezin in Bosnië. Ik houd me bezig met bestuurszaken, communicatie en fondsenwerving en doe verslag tijdens de bouwreis in het voorjaar. In 2020 hopen we weer een gezin blij te maken. Want met een veilig (t)huis bouw je samen aan een betere toekomst voor kinderen. www.stichtingmakesense.nl. 

Woonplezier voor anderen en onszelf

Ons eigen huis geven we in vakanties vaak aan anderen in gebruik. Zo gunnen een ander ook het plezier van een vakantie op Goeree Overflakkee. En krijgen onze huisdieren het hele jaar door aandacht. 

We ruilen soms van huis met andere (internationale) gezinnen en geven zo ons eigen verblijf in het buitenland een andere dimensie. In onze appartementen in Rotterdam wonen internationale studenten en expats met veel plezier. Hen geven we een tijdelijk thuis door een fijne inrichting, persoonlijk contact en goede dienstverlening. 

Een tweede leven

Mooi als spullen een tweede leven krijgen. Want weggooien is zonde. Dus ben ik altijd op zoek naar tweedehands accessoires en kleine meubels voor in de huizen. Ik krijg vanuit mijn omgeving altijd mooie items aangeboden en ik sla geen rommelmarkt of 2e hands winkel over.
Recyclen en upcyclen; duurzaam omgaan met spullen, de waarde ervan vermeerderen en proberen het weer een plekje te geven bij iemand in huis. Zo proberen we de afvalberg te verminderen. En krijgen huizen bij mij in beheer een eigen verhaal. Dat wordt door huurders en gasten erg gewaardeerd.

Bestuurslid VvE Heinenoord

Na de aanschaf van ons eerste appartement ben ik bestuurslid geworden van de Vereniging van Eigenaren. Ook vrijwilligerswerk maar dit keer vooral gericht op het behoud van de kwaliteit van het complex. Goed onderhoud aan een gebouw is heel belangrijk. Een actief en betokken bestuur met verstand van zaken is dan een voorwaarde. Je zorgt zo niet alleen voor je eigen woning maar ook dat van alle andere leden. Samen werken we aan een fijne plek om te wonen en behouden we de waarde van het pand. 

Privacy

Respectvol omgaan met je gegevens is voor ons vanzelfsprekend. Dat hoort bij betekenisvol ondernemen, wat ons beteft. Ook wij hebben een privacyklaring. Lees hier hoe wij omgaan met jouw gegevens en dat van anderen.